1 oktober 2010

Blott några i familjen Skarsgård


En ganska snäll man©Nordisk Film
Snart är det dvd-premiär för norska "En ganska snäll man" med Stellan Skarsgård som snäll mördare. Jag kan inte påminna mig att jag har sett en mer oglamorös film sedan Aki Kaurismäkis "Mannen utan minne". Missa inte någon av dem. För det nordiska svårmodet skapar rå komik. Om du vill läsa mer om "En ganska snäll man" eller hans samarbete med den norska regissören, spana in dessa artiklar.

Samtidigt är sönerna Alexander och Gustav Skarsgård bioaktuella i Johan Klings "Puss". I putslustiga "Puss" får vi följa ett teatersällskaps intriger bakom kulisserna. Det är kärlek, spioneri och svek. Fast intrigen biter aldrig riktigt till. Bröderna Skarsgård spelar förträffligt, men tyvärr lyckas filmen inte leva upp till Klings pricksäkra långfilmsdebut "Darling".

Sedan har vi Sveriges Oscarsbidrag, "I rymden finns inga känslor". Där vi ser unge Bill Skarsgård glänsa i huvudrollen som aspergerkillen Simon.  En eloge till Martin Wallström också, som är riktigt duktig i rollen som storebrorsan. Ett träffsäkert manus skapar mycket skratt i salongen.

För min del kan de gärna bli fler, Skarsgårdarna. Håller därför tummarna för att de ynglar av sig till allas vår fromma. Håller du med, eller håller du med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar