24 oktober 2010

Spådam och vamp i Woody Allens senaste


Du kommer att möta en lång mörk främling skulle kunna vara titeln på en rosa pocket ämnad för trettonåriga skolflickor. Men är det inte. Det är ännu en komedi  av Woody Allen, där det övernaturliga spelar en stor roll. Allens svaghet för hypnotisörer och magiker har tidigare synts i till exempel den absurda och roliga ”Skorpionens förbannelse” från 2001 och i ”Scoop” från 2006, där Scarlett Johansson spelar en journaliststudent i ugglelika glasögon.

I den senaste filmen är det en mor i pensionsålder som uppsöker ett medium, då hennes man lämnat henne för en ung blond scandal beauty. Den vuxna dottern, som först uppmuntrat sessionerna för att ge sin mamma något annat att tänka på, får senare anledning att ångra sig. Dels är det egna kärleksbekymmer som tornar upp, dels pengaproblem.   

Den frånskilda faderns nya vampiga blondin är för övrigt som tagen ur en tidigare produktion nämligen ”På tal om Afrodite” från 1995. Varför uppfinna hjulet på nytt när man med skicklighet kan damma av några gamla?   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar